Jaarlijks worden er aantal kinderen geboren met een groei-en of krachtbeperking. Dit kan door allerlei redenen veroorzaakt worden. Wat de reden voor ook is.. wij vinden dat ieder kind het recht moet hebben om zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Een van de basisbehoefte is het leren fietsen. Helaas leert de ervaring dat niet ieder kind de juiste, op maat gemaakte fiets, kan vinden en daardoor dus niet kan leren fietsen.

Speciaal voor deze groep mensen is Stichting Fietswens er! In samenwerking met de firma BeldPoint zorgen wij ervoor dat er wél een aangepaste fiets beschikbaar is en zo iedereen de kans krijgt om te leren fietsen.  

Kinderen met een beperking brengen al veel extra kosten met zich mee. Ook dit is een reden waarom Stichting Fietswens er is. Fietsen die via Stichting Fietswens uitgegeven worden, zijn bij de gebruiker in bruikleen. Dit heeft meerdere voordelen, de gebruiker hoeft (in veel gevallen) niets te betalen en de fiets wordt geretouneerd naar de Stichting zodra het kind toe is aan een andere fiets. Deze fiets wordt nagekeken en gerepareerd daar waar nodig en gaat daarna weer door naar de volgende!

Afhankelijk van de financiële gezondheid van de stichting zullen wij bepalen of de fiets volledig vergoed wordt of dat er een deel van de aanschafprijs word vergoed.
Stichting Fietswens komt ook alleen in beeld wanneer er geen vergoeiding mogelijk is vanuit WMO of PGB. 

Zie voor meer informatie ons BELEIDSPLAN